Drága Szofi, drága Szofim!

Tegnap karácsonyi céges vacsorán voltál. Elkísértünk téged édesanyáddal. Az övén voltál, benne. A karácsonyi vacsorák a cégek szülinapjai. Álatlában ennek megfelelően vidámak. A problémákról még cigi közben sem esik szó. Majd hétfőtől. Akkor már nem számít. A tiéteket Szofi egy étteremben tartották, szűk körben. Édesanyád nagyon csínos volt. Rövid miniszoknya, elegáns felső, divatos sál és te. Te voltál a legszebb rajta. Erősen szorítottam a kezét. Még mindig. Szeretem szorítani. Pont olyan erősen, mint az első alkalommal. Talán csak a tenyerem nem izzad már annyira. Cserébe a bőröm meg melegebb. Az emebrek tekintete már nem fontos. Már régen nem. Nem számít mit gondolnak és miért gondolják. Hosszú volt az út ideáig.

Amíg az étterembe értünk sokat mocorogtál, Szofi. Éhes lehettél már. Ebben hasonlítunk egymásra. Édesanyád nem szereti, amikor éhes vagyok. Tulajdonképpen senki sem szereti, amikor éhes vagyok. Én sem szeretek olyankor senkit. Te rengeteget fogsz enni, Szofi! Édesanyád mellei legalábbis erről árulkodnak. 

Nagyapád estéje volt a tegnapi. Nála dolgozik az édesanyád és te is elég sok időt töltesz jelenleg a cégben. Nyolc hónapra vettek fel, ami hamarosan letelik. Édesanyád a céggel foglalkozik, te meg édesanyáddal. Nagyapád szerint nagyon jól végzed a munkád. Azt mondta, "Szofi, nagyon jó hatással volt Melinda munkájára!". Mikor ez elhangzott, megsimogattalak. Először voltam büszke rád. Tegnap este óta. Mert úgy általában mindig büszke vagyok rád. Sajnos te még borítékot nem kaptál, de szerintem a nagyapád a te pénzedet is beletette az édesanyádéba. 

Szóval jól indult az este. A cég vezére évértékelőt tartott. Szerintem már sokadszorra. De most először élesben. A mondatok könnyen kicsúsztak a szájából, nem sokat erőlködött rajtuk. Lazának tünt, a hangja meg feltűnően erősnek. Párszor rám is nézett. Ez jól esett, bár én már rendelni szerettem volna. Te nem szereted az évértékelőket, Szofi. Izegtél-mozogtál, leginkább a bordák környékén. Ezt édesanyád apró felszisszenései jelezték. Egészen az előételig voltál ilyen állapotban. A padlizsánkrémnél teljesen elcsitultál. Édesanyád vonalai meg kisimultak. Minden a helyére került. Ezután nem sokat hallottunk rólad vacsora közben. Nem is volt már olyan izgalmas utána. Beszélgettünk, ettünk, ittunk, majd hazamentünk. Legközelebb karácsonykor találkozunk megint a családdal. A padlizsánkrémet már megrendeltük tegnap este. 

Szeretlek, Szofi!